Nieuwsbrief november 2017

Stedelijk Gymnasium loves Breda

Stedelijk loves Breda…… en dus ook de Honingraad

Onder het motto Stedelijk loves Breda en in het kader van de viering van het 130-jarig bestaan, hebben alle leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zich vandaag, 12 oktober 2017, massaal ingezet voor diverse goede doelen. Leerlingen van de bovenbouw waren de hele dag door aan de slag als vrijwilliger bij heel veel verschillende organisaties.

Zowel ’s morgens als ’s middags ontving de Honingraad 6 leerlingen. Zij maakten kennis met de Honingraad, waarbij zij werden ingeleid in alle aspecten van het werk van de Honingraad en de taak van de vrijwilligers ten behoeve van onze gasten, mensen met kanker en hun naasten. Enkelen hadden weleens van de Honingraad gehoord, maar wat de Honingraad precies is, was voor de meesten onbekend. Wel waren diverse scholieren bekend met kanker in de familie, maar geen van die familieleden was met de Honingraad in contact geweest.

Na de kennismaking werden de leerlingen ingezet voor diverse activiteiten. Enkelen namen deel aan activiteiten van de gasten, zoals Nordic Walking in het Mastbos of het boetseren in de keramiekgroep. Anderen volgden hoe een voetmassage wordt gegeven aan iemand met voetklachten als gevolg van chemotherapie. Weer anderen hielpen  huismeester Sjef bij het bakken van lekkers voor de gasten en er werd schoongemaakt.

Er kwamen reizende reporters langs om de activiteiten en de sfeer vast te leggen in beeld en geluid. Op de Facebookpagina’s van de Honingraad en van het Stedelijk Gymnasium Breda staan diverse foto’s.

Wij, vrijwilligers bij de Honingraad, kijken met veel plezier terug op deze dag. Wij zijn onder de indruk van jullie belangstelling en betrokkenheid. We hopen dat deze kennismaking bijdraagt aan jullie eigen ontwikkeling. Ook hopen wij dat jullie kunnen bijdragen aan het bekendheid geven van de Honingraad en het werk dat wij doen ten behoeve van mensen met kanker en hun naasten.

Wij danken jullie voor jullie inzet en wij wensen jullie heel veel succes bij het vervolg van jullie loopbaan!

Honingraad bij vrijwilligersmarkt

Donderdag 28 september was de Honingraad aanwezig op de Vrijwilligersmarkt in het Chassé Theater, samen met enkele tientallen andere vrijwilligersorganisaties.

Tussen 13.15 en 16.00 uur kwamen in drie groepen ca. 850 scholieren naar de markt om zich te oriënteren op een organisatie voor hun maatschappelijke stage. Bij ons kwamen hoofdzakelijk zeer geïnteresseerde scholieren langs. Wij willen proberen enkele jongelui de gelegenheid te geven bij ons de stage te volbrengen. Sommige “lotgenoten” onder hen denken na over het deelnemen in een jongerengroep.

Tussen 16.45 en 20.00 uur was het de beurt aan volwassenen om zich te oriënteren op vrijwilligerswerk. Het aantal organisaties dat bij deze ronde meedeed was aanzienlijk groter dan bij de scholierenronde.

Ook bij volwassenen was er duidelijk belangstelling voor ons werk. Wij hebben de namen van enkele mensen mogen noteren als belangstellend voor het doen van vrijwilligerswerk bij ons. De belangstelling was er zowel voor het gastvrouw/-heer worden als voor het geven van een workshop. We zijn heel blij met deze ontwikkeling. Ook is de kans groot dat er door onze gesprekken nieuwe gasten kennis komen maken.

Daarnaast was onze aanwezigheid weer heel goed voor het vergroten van onze naamsbekendheid, want ook nu spraken we met mensen die nog nooit van de Honingraad hadden gehoord.

We kijken met tevredenheid terug op een goed georganiseerd festijn.

Olijfdag 2017

Bezoek aan Olijfdag 2017

Zaterdag 7 oktober vond de landelijke Olijfdag 2017 plaats te Soesterberg. Olijf is het “Netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker”. Zoals alle patiëntenverenigingen zet Stichting Olijf zich in voor lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatieverstrekking.

Onder het motto “Samen sta je niet alleen” waren er die dag plenaire lezingen,  lezingen rond bepaalde onderwerpen, individuele gesprekken met deskundigen en een informatiemarkt. Wie wilde kon gemasseerd worden.

Olijfdag 1

De plenaire lezingen door twee artsen, beiden gynaecoloog-oncoloog bij een academisch ziekenhuis, gingen over het samen beslissen over behandelingen. De lezingen in groepen hadden o.a. tot onderwerp de laatste ontwikkelingen in onderzoek en behandeling per soort gynaecologische kanker, nazorg, seksuele revalidatie, radiotherapie, kinderwens na gynaecologische kanker en het leven in de wetenschap dat je niet meer beter wordt.

Olijfdag 2

De hele dag was uitstekend georganiseerd. De sfeer was heel open en respectvol, soms een traan en vaak een lach.

Uiteraard is er contact gelegd om enige vorm van samenwerking mogelijk te maken tussen Olijf en de Honingraad. Wij hebben verteld dat de Honingraad maandelijks de Stoma-vereniging en eens in de twee maanden de ProstaatKankerStichting in huis ontvangt voor hun bijeenkomsten. Olijf en andere patiëntenverenigingen zijn ook welkom in ons huis. Tevens zijn zij van harte welkom om een thema-avond te verzorgen.

Indien jij als gast van de Honingraad belangstelling hebt voor een bijeenkomst over gynaecologische kanker, stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp Olijf. Wij kunnen dan de contacten leggen en kijken of een bijeenkomst in ons huis tot de mogelijkheden behoort.

Inlichtingen over Olijf staan op hun website: olijf.nl

Jef Jarig

Sjef 78 jaar

Maandag 18 september hebben we de 78e verjaardag van onze huismeester Sjef gevierd. In de ochtend kwamen vrijwilligers en gasten naar de Honingraad om Sjef te feliciteren. De gasten werden onthaald met koffie / thee en appelgebak. Het was een heel gezellige bijeenkomst waar Sjef in het middelpunt stond.

Alle betrokkenen bij de Honingraad zijn blij dat Sjef nog steeds zijn taken in gezondheid en met plezier kan vervullen.

Wij wensen hem nog vele gezonde jaren toe.

Sjef2

 

Sjef1

Sjef3

Laatste nieuws

 • Nieuwsbrief november 2017

  Lees meer...

 • Stedelijk Gymnasium loves Breda

  Stedelijk loves Breda…… en dus ook de Honingraad Onder het motto Stedelijk loves Breda en in het...

  Lees meer...

 • Olijfdag 2017

  Bezoek aan Olijfdag 2017 Zaterdag 7 oktober vond de landelijke Olijfdag 2017 plaats te...

  Lees meer...

 • Honingraad bij vrijwilligersmarkt

  Donderdag 28 september was de Honingraad aanwezig op de Vrijwilligersmarkt in het Chassé Theater,...

  Lees meer...

 • Jef Jarig

  Sjef 78 jaar Maandag 18 september hebben we de 78e verjaardag van onze huismeester Sjef gevierd. In de...

  Lees meer...

 • Boeimeer Bloeit

  Honingraad bij Boeimeer Bloeit Zaterdag 23 september heeft de Honingraad weer deelgenomen aan dit...

  Lees meer...

 • Hyperbare Zuurstoftherapie

  Thema-avond “Hyperbare zuurstoftherapie” Maandag 25 september hielden we onze eerste thema-avond van...

  Lees meer...

 • Nieuwsbrief Oktober 2017

                             ...

  Lees meer...

 • Mandela tekenen

  De laatste keer van de zomer mandala tekenen.  Heerlijk buiten gezeten.     Vanaf 24 oktober begint het...

  Lees meer...

 • Bedriijfsvrienden voor de Honingraad

  Honingraad start met Bedrijfsvrienden. Afgelopen donderdag 27 Juli om 11:00 uur werd in de...

  Lees meer...

 • Lezing Borstkanker Amphia

  Lees meer...

 • Samenstelling Bestuur Honingraad

  Lees meer...

Inloophuis de Honingraad Breda
J.W. Frisolaan 100 | 4818 LH BREDA
T:076-5655291